Uncategorized

HANTVERKET TONIGHT

IMG_0973

 

Det blev ett sent inlägg här i dag. Jag har inte hunnit sitta vid datorn på hela dagen, däremot hann jag sladda in på restaurang Hantverket i sista minuten i kväll där Mateus visade sin nya kollektion Mateus Urban Garden Collection som Filippa Lundahl, designer på Mateus skapat.

”Med serien Mateus Urban Garden Collection vill Mateus slå ett slag för den urbana storstadsmänniskan som varken har tid eller plats att anlägga en egen köksträdgård, men som inte desto mindre när en längtan om en egen grönskande oas”. 

 

IMG_0978IMG_0977

 

Filippa är också dotter till grundaren Teresa Lundahl, och deras slogan ”Mateus Urban Garden Collection – början på något nytt”, säger en del. Givetvis är det en utmaning för ett så etablerat varumärke som Mateus att förnya sig, men jag gillar verkligen Filippas mer rena formgivning som känns modern samtidigt som arvet är tydligt i hantverket med den vackra oregelbundna glasyren, och de starka färgerna bordeaux och ocean. Serien kommer även i vit och grå för den som föredrar mindre färg. Till jul erbjuder man också en limited edition i guld.

 

IMG_0987

 

Hur fint var det inte inne på restaurangen då!? Lite samma känsla som ABC Kitchen med grova träslag, massor av örter och växter men lokalen går i mörka toner istället för vitt.

 

IMG_1002

 

Ute på Sturegatan var det minst lika fint. Stockholm bjuder lagom till Formex på alldeles underbart väder, med ljumma kvällar. Jag kommer inte att åka ut till Formex i år, men fortsätter springa på trevliga press events inne i stan i morgon.

 

 

2 svar till “HANTVERKET TONIGHT

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.